Șhaormerie Mobilă

Deschiderea unei șhaormerii/kebap pe roți poate fi o idee excelentă de afaceri, ținând cont de faptul că la noi în țară acest tip de fast-food este unul dintre cele mai apreciate, indiferent de perioada anului. Ca să demarezi un astfel de business ai nevoie înainte de toate de un plan solid de afaceri, care să te ajute să organizezi coerent toate etapele business-ului. Este un avantaj că populația preferă să cumpere acest tip de mâncare, din magazine specializate, așa că, dacă ai studiat de unde te poți aproviziona cel mai avantajos și te gândește deja ce specialități să le oferi clienților, noi te ajutăm cu restul. Află care sunt actele necesare, lista de echipamente și ustensilele de care vei avea nevoie în șhaormeria ta.

Cât de profitabilă este o șhaormerie/kebap mobilă?

O șhaormerie/kebap mobilă poate fi o afacere foarte profitabilă, mai ales dacă oferta este una atractivă pentru clienți. Dacă îți aprovizionezi magazinul mobil cu carne proaspătă, de calitate superioară, de la furnizori autorizați sanitar-veterinar, iar pe lângă aceasta oferi și o gamă variată de rețete – de la rețeta ta originală la cele mai populare din acest gen – și dacă oferi clienților consiliere și te adaptezi exigențelor lor ai toate premisele unei șhaormerii/kebap de succes.

Planul de afaceri al unei șhaormerii/kebap mobile

Planul de afaceri este o etapă foarte importantă când vrei să-ți deschizi o șhaormerie/kebap, pentru că te ajută să-ți structurezi etapele dezvoltării business-ului, să le detaliezi pe fiecare în parte. Sunt mulți antreprenori în domeniu care au pornit de la o singură locație mică, iar în acest moment sunt unii dintre cei mai importanți jucători din piața de profil. Planul unei afaceri cu tema șhaormerie/kebap mobilă trebuie să conțină: o descriere a afacerii detalii despre locațiile din țară unde poți aplica, analiza pieței analiza concurenței analiza SWOT – puncte tari și slabe ale business-ului lista echipamentelor necesare proiectarea cifrei de afaceri descrierea ofertei strategie de marketing și PR Necesarul de finanțare. Cu siguranță, costurile pot fi sensibil mai mici dacă te gândești să pornești la drum cu o rulotă de mici dimensiuni, axat doar pe un anumit produs, iar dacă ai succes să reinvestești apoi în extinderea acesteia. Costurile inițiale se referă la cele cu rulota comercială, echipamentele și ustensilele necesare desfășurării activității în cele mai bune condiții.

Acte și autorizații necesare pentru deschiderea unei șhaormerii/kebap mobile

Ca orice afacere în domeniul alimentației publice, deschiderea unei șhaormerie/kebap mobile trebuie să respecte legislația în domeniu, așa că ai nevoie de anumite acte și autorizații, în principiu aceleași ca și când ți-ai deschide o șhaormerie/kebap în locație fixă sau un restaurant.

Astfel, după ce ai înființat firma la Registrul Comertului mai trebuie să obții:

 • Autorizația de la primărie
 • Autorizația sanitară și sanitar-veterinară
 • Autorizația PSI
 • Contract de salubritate

Echipamente și ustensile necesare într-o șhaormerie/kebap

O afacere de prelucrare și comercializare a produselor de tip fast-food presupune dotarea cu echipamente specifice, care să te ajute în procesul de producție, pe de-o parte, iar pe de altă parte să faciliteze menținerea igienei corespunzătoare, absolut necesară pentru un astfel de magazin. Va trebui să achiziționezi echipamente de cea mai bună calitate, ca să fii sigur că ai investit în ceea ce trebuie.

Recomandarea noastră este să alegi echipamente performante și nu second hand, pentru că cele din urmă, chiar dacă sunt mai ieftine, nu au garanție, nu beneficiază de service, iar pe termen lung o astfel de investiție poate să fie mai mare decât una în echipamente noi.

Iată de ce echipamente și ustensile ai nevoie pentru șhaormeria/kebap mobilă:

 • Echipament frigorific

Frigiderele profesionale au carcasa din oțel inoxidabil, funcție de dezghețare automată și evaporare a condensului. Fiind produse foarte perisabil, carnea și preparatele din carne nu pot fi comercializate în condiții de siguranță alimentară și igienă dacă nu dispui de echipamente frigorifice de calitate. 

 • Vitrină de ingrediente, refrigerare statică +2°C/+8°C

Vitrina de ingrediente este un echipament de maximă necesitate în șhaormerie/kebap. Cu vitrinele de ingrediente profesionale benecifiezi de răcire optimă în interior datorită termostatului ajustabil și ventilatorului care distribuie uniform temperatura. Iluminarea interioară pune în evidență produsele pe care le comercializezi, iar ventilatorul ajută la distribuția optimă a temperaturii și umidității în spatele cuvelor pentru a asigura o prospețime de durată a produselor. Sistemele de refrigerare sunt bine dimensionate și asigură o răcire constantă.

 • Grill șaormă/kebap

Aparatele de kebap sau de șhaormă sunt alte echipamente care nu pot lipsi din dotarea unei șhaormerii/kebap mobile. Vei avea nevoie de ele pentru prepararea produsele tale. Aceste aparate profesionale sunt electrice sau pe gaz.

 • Hotă de perete

Hota profesională este special concepută pentru bucătăriile fast-food. Hota profesională de perete vă ajută să scăpați de mirosurile din bucătăria dvs, eliminând vaporii de grăsime ce rezultă în urma preparării alimentelor.

 • Friteuză profesională

Friteuza profesională este indispensabilă din rulota comercială pentru șhaormă/kebap, cu ajutorul ei puteți prepara cartofii prăjiții. Friteuzele profesionale sunt realizate din oțel inoxidabil, sunt usor de curățat și foarte fiabile. Se găsesc atât în varianta simplă cât și dublă, cu două compartimente separate de prăjire, controlate independent una de alta. Aceste aparate profesionale sunt electrice sau pe gaz.

 • Grill

Grilurile sunt de mai multe tipuri, în funcție de specificul afacerii tale:

 • Gril cu rocă vulcanică este un aparat de gătit carne, pește, legume ,etc într-un mod natural și igienic. Structura este realizată din oțel inoxidabil.
 • Grătar fry-top electric sau pe gaz cu diferite suprafețe de coacere, Acest tip de grătar profesional se folosește la gătirea legumelor, a cărnii sau a peștelui. Suprafața de frigere are o conductivitate termică ridicată și uniformă. Grătarele fry top profesionale pot avea suprafețe striate, netede sau mixte.
 • Cuțite profesionale

Ca să pregătești materia primă pentru comercializarea în șhaormeria/kebap ai nevoie de cuțite profesionale de cea mai bună calitate. În magazinele de specialitate poți alege cuțite de cea mai bună calitate.

Personalul dintr-o șhaormerie/kebap

Când selectezi personalul pentru șhaormeria ta, asigură-te că ai profesioniști care știu foarte bine cum să prepare produsul tău, să-l pregătească conform dorințelor clienților. Acesta poate fi un atu al afacerii tale. Personalul de servire și cel pentru curățenie este, de asemenea, necesar. Include și aceste aspecte în planul de afacere pentru șhaormerie, pentru a-ți face o idee cât mai aproape de realitate ale costurilor inițiale pentru demararea business-ului.

Dacă te gândești să deschizi o afacere pe roți din acest domeniu îți recomandăm hendi.ro pentru echipamente profesionale. Ne poți contacta pentru detalii suplimentare în orice moment.