
Carmangerie mobilă
Să-ți deschizi o carmangerie mobilă poate fi o idee excelentă de afaceri, ținând cont de faptul că la noi în țară carnea este unul dintre alimentele cele mai consumate, indiferent de perioada anului. Ca să demarezi un astfel de business ai nevoie înainte de toate de un plan solid de afaceri pentru carmangerie, care să te ajute să organizezi coerent toate etapele business-ului. Este un avantaj că populația preferă să cumpere carne proaspătă, din magazine specializate, așa că, dacă ai studiat de unde te poți aproviziona cel mai avantajos și te gândește deja ce specialități să le oferi clienților, noi te ajutăm cu restul. Află care sunt actele necesare, lista de echipamente și ustensilele de care vei avea nevoie în carmangeria ta.
Cât de profitabilă este o carmangerie mobilă?
O carmangerie mobilă poate fi o afacere foarte profitabilă, mai ales dacă oferta este una atractivă pentru clienți. Dacă îți aprovizionezi magazinul mobil cu carne proaspătă, de calitate superioară, de la furnizori autorizați sanitar-veterinar, iar pe lângă aceasta oferi și o gamă variată de produse tradiționale – de la cele proapete, la cele afumate, marinate – și dacă oferi clienților consiliere și te adaptezi exigențelor lor ai toate premisele unei carmangerii de succes.
Planul de afaceri al unei carmangerii mobile
Planul de afaceri este o etapă foarte importantă când vrei să-ți deschizi o carmangerie, pentru că te ajută să-ți structurezi etapele dezvoltării business-ului, să le detaliezi pe fiecare în parte. Sunt mulți antreprenori în domeniu care au pornit de la o singură tarabă într-o piață, iar în acest moment sunt unii dintre cei mai importanți jucători din piața de profil. Planul unei afaceri cu tema carmangerie mobilă trebuie să conțină: o descriere a afacerii detalii despre locație analiza pieței analiza concurenței analiza SWOT – puncte tari și slabe ale business-ului lista echipamentelor necesare proiectarea cifrei de afaceri descrierea ofertei strategie de marketing și PR Necesarul de finanțare. Cu siguranță, costurile pot fi sensibil mai mici dacă te gândești să pornești la drum cu o rulotă de mici dimensiuni, axat doar pe un anumit produs, iar dacă ai succes să reinvestești apoi în extinderea acesteia. Costurile inițiale se referă la cele cu rulota comercială și echipamentele și ustensilele necesare desfășurării activității în cele mai bune condiții.
Acte și autorizații necesare pentru deschiderea unei carmangerii mobile
Ca orice afacere în domeniul alimentației publice, deschiderea unei carmangerii mobile trebuie să respecte legislația în domeniu, așa că ai nevoie de anumite acte și autorizații, în principiu aceleași ca și când ți-ai deschide o carmangerie în locație fixă sau un restaurant.
Astfel, după ce ai înființat firma la Registrul Comertului mai trebuie să obții:
- Autorizația de la primărie
- Autorizația sanitară și sanitar-veterinară
- Autorizația PSI
- Contract de salubritate
Echipamente și ustensile necesare într-o carmangerie
O afacere de prelucrare și comercializare a cărnii presupune dotarea cu echipamente specifice, care să te ajute în procesul de producție, pe de-o parte, iar pe de altă parte să faciliteze menținerea igienei corespunzătoare, absolut necesară pentru un astfel de magazin. De la cuțite profesionale, butuci de tranșat, mașini de tocat carne sau aparate de cârnați, până la malaxoare pentru carne, ferăstraie, aparate de frăgezire, va trebui să achiziționezi echipamente de cea mai bună calitate, ca să fii sigur că ai investit în ceea ce trebuie.
Recomandarea noastră este să alegi echipamente performante și nu second hand, pentru că cele din urmă, chiar dacă sunt mai ieftine, nu au garanție, nu beneficiază de service, iar pe termen lung o astfel de investiție poate să fie mai mare decât una în echipamente noi.
Iată de ce echipamente și ustensile ai nevoie pentru carmangeria ta mobilă:
- Echipament frigorific
Frigiderele profesionale au carcasa din oțel inoxidabil, funcție de dezghețare automată și evaporare a condensului. Fiind produse foarte perisabil, carnea și preparatele din carne nu pot fi comercializate în condiții de siguranță alimentară și igienă dacă nu dispui de echipamente frigorifice de calitate.
- Vitrină frigorifică
Vitrina frigorifică este un echipament de maximă necesitate în carmangerie. Cu vitrinele frigorifice profesionale benecifiezi de răcire optimă în interior datorită termostatului ajustabil și ventilatorului care distribuie uniform temperatura. Iluminarea interioară pune în evidență produsele pe care le comercializezi, iar ventilatorul ajută la distribuția optimă a temperaturii și umidității în interiorul vitrinelor pentru a asigura o prospețime de durată produselor. Sistemele de refrigerare sunt bine dimensionate și asigură o răcire constantă, chiar dacă ușile frigiderelor sunt deschise frecvent.
- Mașină de tocat
Mașinile de tocat electrice sunt alte echipamente care nu pot lipsi din dotarea unei carmangerii. Vei avea nevoie de ele pentru prepararea unora dintre produsele tradiționale, dar și ca să toci, la cerere, carnea de la vânzare. La magazinele de specialitate găsești mașini care toacă între 100 și 300 de kilograme de carne într-o singură oră, echipamente rezistente, de calitate, cu carcasa din aliaj special din aluminiu, cuțitele, melcul și sitele din oțel inoxidabil, iar pâlniile din fontă.
- Aparat de cârnați
Aparatele de umplut cârnați au mai multe viteze și pâlnii de dimensiuni diferite. Unul dintre cele mai căutate produse dintr-o carmangerie sunt cârnații proaspeți. Îi poți prepara foarte simplu cu ajutorul unui aparat de cârnați. Echipamentele profesionale de acest tip au productivitate mare – într-o singură oră poți prelucra până la 10 kg de carne. Aparatele de cârnați profesionale vin echipate cu mai multe pâlnii, au sistem de umplere cu mai multe viteze, iar mecanismul este din oțel călit, rezistent la presiune.
- Presa hamburgeri
Introducerea hamburgerilor în oferta carmangeriei este o idee bună, pentru că sunt mulți iubitori ai acestui tip de preparate. Ca să-i pregătești mai ușor, folosește o presă de hamburgeri. Cele profesionale sunt fabricate din oțel inoxidabil, cu carcasă de aluminiu anodizat și au mâner care te ajută să scoți ușor hamburgerul preparat din presă.
- Aparat frăgezire
Aparatele de frăgezire a cărnii au role speciale pentru carnea de porc și vită. Aparatele de frăgezire a cărnii sunt esențiale pentru succesul unei carmangerii. Ai de ales între echipamente manuale sau electrice, cu role pentru carne de pasăre, vită sau porc, foarte potrivite pentru uzul profesional. Aceste echipamente au o productivitate mare și cresc randamentul în carmangeria ta.
- Butuci de tranșat
În magazinele de specialitate poți alegi dintr-o ofertă bogată butuci de tranșare din lemn rezistent, de fag întăriți cu bandă de oțel. Aceste dispozitive au proprietăți antibacteriene naturale, se curăță ușor și sunt foarte rezistente.
- Cuțite profesionale
Ca să pregătești materia primă pentru comercializarea în carmangerie, ai nevoie de cuțite profesionale de cea mai bună calitate. În magazinele de specialitate poți alege cuțite de dezosare și feliere, cuțite pentru tranșat sau filetat de cea mai bună calitate.
Deasemenea mai ai nevoie de ascuțitoare de cuțite, cârlige pentru măcelărie, dar și sterilizatoare UV pentru cuțite. Igiena este esențială într-o carmangerie.
Produse tradiționale realizate în cadrul unei carmangerii mobile
Pe lângă comercializarea de carne de porc, vită sau pui proaspătă, într-o carmangerie mobilă se regăsesc și produse tradiționale, de producție agroalimentară. Din ce oferta aceasta este mai diversificată, din aceea carmangeria ta are mai multe șanse să fie un succes. În condițiile în care clienții din marile orașe mai ales pregătesc din ce în ce mai puțin produse tradiționale acasă, oferta carmangeriei tale poate fi un răspuns la ceea ce-și doresc.
Dintre preparatele tradiționale clasice poți prepara o multitudine de produse alimentare: mușchi afumat, ceafă afumată, sortimente de salam și cremvurști, cârnați, pastramă, bacon, slănină afumată, jumări, scăricică afumată, mezeluri crud-uscate.
Personalul dintr-o carmangerie
Când selectezi personalul pentru carmangerie, asigură-te că ai măcelari profesioniști care știu foarte bine cum să tranșeze carnea, să o pregătească conform dorințelor clienților. Acesta poate fi un atu al afacerii tale, ținând cont că nu foarte multe carmangerii dispun de acest serviciu. Pe lângă aceasta, mai ai nevoie de personal care să pregătească rețetele de mici, cârnați, carne marinată, afumături etc. Personalul de servire și cel pentru curățenie este, de asemenea, necesar. Include și aceste aspecte în planul de afacere pentru carmangerie, pentru a-ți face o idee cât mai aproape de realitate ale costurilor inițiale pentru demararea business-ului.
Dacă te gândești să deschizi o afacere pe roți din acest domeniu îți recomandăm hendi.ro pentru echipamente profesionale.
Lasă un Comentariu