Gelaterie mobilă

   O gelaterie mobilă poate fi considerată o bună oportunitate de afaceri, mai ales pentru un antreprenor aflat la început de drum. Aceasta pentru că pentru o gelaterie mobilă investiția în echipamente nu este atât de mare ca cea pentru o cofetărie sau un restaurant. Piața înghețatei artizanale a început să se dezvolte din ce în ce mai mult și la noi, consumatorii își rafinează gusturile, iar cererea de produsele de calitate superioară, realizate din ingrediente premium este în creștere. Înghețata artizanală întrunește toate aceste condiții. Are un conținut mult mai mic de grăsimi față de cea industrială și cu 35% mai puțin aer. Este mai densă, cu arome mai concentrate și mult mai sănătoasă. Și chiar dacă e un pic mai scumpă, s-a dovedit că oamenii sunt dispuși să plătească mai mult pe produse de calitate. Premisele pentru deschiderea unei gelaterii sunt încurajatoare, însă aceasta este o afacere complexă, care necesită – ca orice alt business – înțelegerea domeniului, a publicului țintă și studierea ofertei competitorilor. Ca să treci de la stadiul de idee la punerea sa în practică, ai nevoie de un plan bine pus la punct.

Ce autorizații ai nevoie pentru a deschide o gelaterie

  • aviz de funcționare eliberat de primaria locală;
  • autorizația de funcționare sanitar-veterinară (DSV);
  • autorizația sanitară de funcționare (DSP);
  • autorizație sau negație ISU;

Cât spațiu îți trebuie pentru o gelaterie mobilă

Ca să-ți deschizi o gelaterie nu ai nevoie de un spațiu atât de mare ca pentru un fast food, spre exemplu, însă e nevoie de o organizare bine gândită. Cât privește spațiul necesar, acesta trebuie să fie suficient de mare ca să permită dotarea cu echipamente pentru gelaterie, amplasate astfel încât să fie respectat fluxul de producție. Spațiul dedicat gelateriei va fi proiectat în conformitate cu normele în vigoare. Iar dacă acest lucru ți se pare dificil, apelează la un profesionist în domeniu. Ulterior, te poți gândi la dotarea cu toate acele echipamente necesare într-o gelaterie.

Listă de echipamente necesare într-o gelaterie mobilă

Ideea înființării unei gelaterii mobile poate fi o oportunitate pentru un antreprenor aflat la început de drum. Pornind de la rețete pline de originalitate, realizate din ingrediente de cea mai bună calitate și până la modul de organizare a spațiului de producție și dotarea lui cu echipamente performante, toate acestea se pot transforma în metode eficiente de a crește rentabilitatea produselor tale. Nu în ultimul rând, o strategie inteligentă de marketing și promovarea eficientă îți vor crește cifra de afaceri. Când concepi un plan de afaceri, etapa dotării cu utilajele necesare este una foarte importantă. Echipamentele noi, de ultimă generație pentru gelaterie eficientizează timpul de producție, te ajută să obții cele mai bune rezultate și, în plus, sunt în garanție, așadar, orice problemă s-ar ivi, costurile sunt acoperite.

Între echipamentele de care ai nevoie pentru gelaterie se numără:

  • Aparate înghețată diferite capacități
  • Vitrine prezentare
  • Cuve înghețată
  • Lingurițe dozatoare înghețată

Vitrinele frigorifice de prezentare sunt echipamente indispensabile unei gelaterii. O vitrină frumos aranjată, cu sortimente apetisante de înghețată artizanală va stimula comercializarea produselor, iar dacă aspectul este asociat cu un gust pe măsură, cu siguranță consumatorul va reveni. Datorită termostatului ajustabil și ventilatorului care distribuie uniform temperatura, vitrinele profesionale asigură o răcire optimă, constantă, chiar și în condiții de deschidere frecventă a ușii. Sunt echipamente care-ți oferă multiple facilități: control digital al temperaturii, care este afișată pe un display din sticlă rezistentă, au sistem ușor de deschidere și dezghețare automată.

Din oferta Hendi.ro poți alege vitrine frigorifice cu capacități variabile, cu un număr mai mic sau mai mare de vaschete, adaptat producției business-ului tău. Prezentarea este un alt aspect important, de care trebuie să ții cont atunci când îți deschizi o gelaterie. Lingurițele dozatoare te ajută nu doar să măsori cantitatea de înghețată/porție, ci și să conferi un aspect atractiv atunci când o servești. În concluzie, investiția în echipamentele pentru gelaterie nu este una foarte mare, însă acestea trebuie să fie de cea mai bună calitate. Astfel vei putea miza pe randament și obținerea celor mai bune rezultate cu costuri reduse.