Menu
Coșul tău

Politica de retur

Condiții generale pentru returul produselor

Termenul de retragere

Aveti dreptul de a vă retrage din contractul de achiziționare a produselor de pe site-ul japeto.ro, în termen de 14 zile calendaristice, fără a fi nevoit să justificați decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decat cele prevăzute în mod expres mai jos. 

Perioada de retragere de 14 zile calendaristice începe de la data în care Dvs. sau o terță parte desemnată de Dvs. (alta decât transportatorul) intră în posesia fizică a produsului/produselor sau, în cazul în care, printr-o singură comandă, sunt comandate mai multe produse care sunt livrate separat, de la data la care Dvs. sau o terță parte desemnată de Dvs. (alta decât transportatorul) intră în posesia ultimului produs.

Exercitarea dreptului de retragere

Pentru a vă exercita dreptul de retragere, trebuie să informați vânzătorul cu privire la decizia de retragere din contractul de achiziționare a produselor de pe site-ul japeto.ro, utilizând o declarație neechivocă prin completarea și transmiterea electronică de pe site-ul japeto.ro a modelului de formular retragere.
Pentru a respecta termenul-limita de retragere de 14 zile calendaristice, este suficient să transmiteți vânzătorului comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere. Comunicările transmise după expirarea perioadei de retragere nu vor fi luate în considerare.

Consecintele retragerii

În cazul in care decideți să vă retrageti din contract, vânzătorul vă va rambursa orice sumă pe care a primit-o drept plată de la Dvs., inclusiv, după caz, costurile livrării, fără intârzieri justificate, și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care vânzatorul este informat cu privire la decizia Dvs. de retragere din contract.
Vanzatorul va efectua aceasta rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca și cea folosită de Dvs. pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care Dvs. v-ați exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.
În cazul în care Dvs. ați recepționat produsele anterior exercitării dreptului de retragere, aveti obligația de a expedia produsele sau de a le returna vânzătorului fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile calendaristice de la data la care i-ați comunicat decizia de retragere. Veți suporta costurile directe legate de returnarea produsului/produselor achiziționate.
Vânzătorul poate amâna rambursarea până la data la care primește înapoi produsele sau până la momentul la care Dvs. ati furnizat dovada că ați trimis înapoi produsele, luându-se în considerare data cea mai apropiată.
Produsul returnat trebuie să fie în aceeasi stare în care a fost livrat (nederiorat și cu documentele care l-au însoțit - factura, certificate de garanție etc.).

Excepțiile sunt stabilite prin lege și nu se pot returna produse precum:

-  produsele la comandă, precomandă, personalizate (precomenzi sau comenzi realizate pe site sau sediu):

  • rulote comerciale realizate/solicitate la comandă/precomandă;
  • remorci auto realizate/solicitate la comandă/precomandă;
  • utilaje pentru rulote/remorci realizate/solicitate prin comandă personalizată la fabricant
  • dotări interioare/exterioare rulote/remorci realizate/solicitate prin comandă personalizată la fabricant
  • obiectele care au fost inscripționate cu anumite texte sau imagini);

-  alte servicii achiziționate online etc.

De asemenea, nu se pot returna produsele care nu pot fi revândute din motive de igienă sau produsele perisabile.

Excepțiile de la dreptul de retragere sunt enumerate limitativ de lege.

În cazul în care pentru produs este emis un certificat de garanție și se constată neconformitatea în perioada de garanție, se va dispune măsura reparatorie cu respectarea O.G. nr. 21/1992, Legii 449/2003 si a altor dispoziții legale în vigoare.

În cazul în care doriți informații suplimentare sau aveti neclarități privind clauzele sau procedura de returnare, vă rugăm să ne contactați pe diferitele metode de contact afișate pe site: formular de contact, email, telefon sau programare online.